"Žaba" u prepunom Domu kulture

U prepunom Domu Kulture u Kaknju, 15.3.2014. godine, sa početkom u 19:30, kakanjska publika je imala veliku čast da pogleda odličnu izvedbu predstave Žaba.

Predstava koja se već 5 godina igra na daskama pozorišta, ne samo Bosne i Hercegovine, nego i susjednih zemalja, sve prisutne je ostavila bez teksta te poslala odličnu poruku, posebno mladim ljudima koji nisu imali priliku da dožive rat u Bosni i Hercegovini. O njenoj kvaliteti govore i brojne nagrade kao što je Nagrada za najboljeg glumca Emiru Hadžihafizbegoviću, Najbolja bosanskohercegovačka predstava 2009. godine…

U ulozi glavnog aktera, čovjeka koji boluje od PTSP-a Zeke bio je izvanredni Emir Hadžihafizbegović, njegovog brata Bracu igrao je Aleksandar Seksan, zajedničkog prijatelja Švabu Mirsad Tuka a Mukija, prodavca knjiga i Zekinog svojevrsnog spasioca, mladi Moamer Kasumović. Uz njihovu odličnu glumu i temu predstave kakanjci nisu ostali ravnodušni, što je i pokazao aplauz po završetku predstave.

Nadamo se da ćemo i ubuduće u Kaknju biti svjedoci i imati tu čast da pogledamo još neku kultnu predstavu kao što je Žaba.

Neke od fotografija možete pogledati klikom OVDJE.

kakanj-X/ Ilma Neimarlija

Možda vam se svidi

Comments are closed.