Povezano

Za Savom Marinkovićem raspisana potjernica: Čim ga puste iz zatvora u Njemačkoj bit će izručen BiH


Sud Kantona Sarajevo je odredio jednomjesečni pritvor za Savu Marinkovića, koji je sumnjiči za uubistvo sarajevskih policajaca, a istovremeno za njim je raspisana i potjernica, piše klix.ba.

- Marketing -

Njegovo ime, kao osumnjičenog za ubistvo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, “isplivalo je” nakon hapšenja još jednog osumnjičenog za isto djelo Aleksandra Macana.

On je prije akcije hapšenja pobjegao iz države, a nedavno se predao policijskim organima u Sarajevu. Prilikom svjedočenja rekao je da on nije pucao u policajce, nego Savo Marinković, i to zbog “patološke mržnje prema Bošnjacima”. Navodno Macan nije ni znao da Marinković sa sobom ima oružje.

U odnosu na ovo svjedočenje i druge istražne radnje, uslijedila je i reakcija Tužilaštva i Suda KS.

“Na prijedlog Tužilaštva KS je sud odredio jednomjesečni pritvor Savi Marinkoviću. U isto vrijeme, na prijedlog Tužilaštva, izdata je i naredba za raspisivanjem međunarodne potjernice”, rekla je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Inače, Savo Marinković se trenutno nalazi u pritvoru u Njemačkoj zbog drugog krivičnog djela, a trebalo bi da služi kaznu sve do 2024. godine.

Onog trenutka kada bude pušten iz njemačkog zatvora, uslijedit će njegovo hapšenje i izručenje BiH.

- Marketing -

Najnovije

Popularno