Za ove vježbe kažu da su bolje od trčanja


Postoje vježbe za skidanje kilograma koje su bolje od trčanja. U nastavku donosimo nekoliko koje je dobro prakticirati ako želite gubiti kalorije.

- Marketing -

Za svakog ko planira izgubiti kilograme, trčanje je jedna od prvih vježbi koje padaju na pamet.

Definitivno možemo reći da je to zaista učinkovit način za skidanje kilograma: za osobu koja je teška 70 kilograma, trčanjem 8 km/h, 30 minuta bi trebala sagorjeti oko 298 kalorija.

No, neki ljudi nisu jako zainteresirani za trčanje. Možda imaju problema s koljenima i zglobovima ili trčanje smatraju dosadnim.

Neke vježbe mogu sagorjeti više masti nego trčanje, piše Brighside

1. Preskakanje užeta – 372 kalorije

Preskakanje užeta je odlična vježba za skidanje kilograma. Ono nije samo popularna dječja igra nego i česta vježba među mladim sportašima.

Preskakanje užeta može biti odlična kardio vježba – osim što pomaže s koordinacijom i tempiranjem pokreta. Budući da se može raditi na više načina, svatko može smisliti svoje „trikove“ za nju.

2. Plivanje (kraul) – 409 kalorija

Plivanje je odlična opcija za skidanje kilograma, odnosno sagorijevanje kalorija i sprječavanje mnogih bolesti u isto vrijeme. To je učinkovit način da se izbjegne dijabetes, moždani udar i druge oblike zatajenja srca. Ujedno pomaže ojačati mišiće, ali uz dodatnu pogodnost da koljena i kukovi ne pate.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano