Povezano

Za mnoge je ovo očekivano: Ko ženama zadaje više stresa muž ili djeca?


Udate žene su pod stresom puno više nego one koje su slobodne. One svakako imaju više izvora stresa: posao, roditeljstvo i brak.

- Marketing -

Žene koje su pod stresom češće osjećaju glavobolju, umor i bijes.

Roditeljstvo je jako stresno, ali iznenađujuće je to što muževi ženama zadaju više problema nego djeca.

Prema istraživanjima, čak 46 posto žena je reklo da im više stresa zadaju muževi i da to nema nikakve veze s prevarom ili nasiljem.

Činjenica je da se muškarci ponašaju kao djeca sve do svoje 43. godine. To se ne zasniva samo na njihovim neozbiljnim stavovima po nekim pitanjima i na ponašanju, nego i na njihovom ponašanju prema djeci.

Očevi se najčešće zabavljaju sa svojom djecom. Kao posljedicu toga imamo da se na očeve gleda kao na prijatelje, društvo za odmor i kompanjone u zabavnim idejama koji dopuštaju sve.

Majke se više bave pitanjima odgoja, discipline, zdravlja i obrazovanja djeteta. Žene više prate dnevne navike djece, daju im savjete i brane im mnoge “ludosti”. Kako se čini, mame su uvijek “loši policajci”. To narušava njihovu vezu s djecom i može dovesti do konflikta između samih roditelja.

Kako bi žena osjećala manje stresa zbog nedostatka slobodnog vremena i osjećaja krivice, muž treba da podijeli s njom dužnosti oko djece i brigu o porodici uopšte, piše Lifestyle.

Tu postoji dvoje odraslih, a ne samo jedna žena, a kada supružnici razgovaraju o problemima, zajednički donose odluke i oboje su odgovorni za njih, to im pomaže ujediniti se i riješiti mnoge probleme.

Stres može dovesti do razvoda i zdravstvenih problema pa se potrudite imati što manje stresa u životu sa svojom porodicom.

Dodaj komentar:

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

- Marketing -

Najnovije

Popularno