Za godinu dana u TK ukradeno 97 vozila: Otkriveno 57 počinilaca

U 2018. godini na području TK ukradeno je 97 vozila što je za 41 vozilo više nego godinu prije.

Na posljednjoj sjednici, Vlada TK prihvatila je Informaciju o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona za 2018. godinu u kojoj je evidentno smanjenje broja krivičnih djela kao što su krađe, prijevare i razbojništva, ali i ukupan broj krivičnih djela manji je u odnosu na predhodnu godinu. Policija je u toku prošle godine uspjela rasvijetliti čak 67,5 posto krivičnih djela. U 2018. godini na području TK ukradeno je 97 vozila što je za 41 vozilo više nego godinu prije.

„Otkriveno je 57 počinilaca. Najveći broj vozila su vozila manje vrijednosti i starije proizvodnje, dok su nešto manje od 1/3 skupocjena vozila. Moram naglasiti da je trend krađe vozila skoro i zaustavljen, jer smo uspjeli osujetiti kriminalne grupe koje su radile na području našeg kantona. pratimo situaciju, pa ćemo vidjeti u narednom periodu kako će to izgledati“ rekao je Dževad Korman, direktor Uprave policije. (RTV SLON)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar