Povezano

Za dan na hladnom zraku: Koristite li pravi balzam za usne?


Na području usana koža je vrlo osjetljiva te je prva na udaru ako smo često vani. Za aktivnosti u prirodi ili šetnji, imajte uz sebe formulu u obliku sticka, koja će se pobrinuti da usne ostanu meke i zdrave.

- Marketing -

Isušivanje usana jedna je od najvažnijih zimskih beauty tema, stručnjaci često sugeriraju češće mazanje raznim balzamima i kremama. Ako ste čitav dan vani, stick se može stvrdnuti, zato birajte neki mekši, s glicerinom, shea maslacem ili kakao maslacem, jer ti sastojci ostaju mekši.

Od izuzetno dobrih sastojaka tu je i nevenova mast, koja je poznata kao formula koja obnavlja kožu te pojačava njenu obrambenu sposobnost. Usne su posebno osjetljive radi tanke kože, koja lako puca te već nakon nekoliko dana, ako se dobro ne brinemo, mogu se pojaviti ranice.

Jedan od pokretača isušivanja usana je – često oblizivanje. Ovo je “popularna” navika, zato je treba eliminirati, najprije na niskim temperaturama jer slina dodatno isušuje usne.
Svakih par sati ili po potrebi, kad osjetite da su suhe, aplicirajte balzam na usne kako biste im vratili mekoću, elastičnost i osjećaj ugode.

- Marketing -

Najnovije

Popularno