Xiaomi početkom februara izbacuje novi model telefona Mi 6

Novi flagship, Xiaomi Mi 6 bi se u prodaji mogao službeno pojaviti 6. februara, što je praktično mjesec dana prije MWC 2017 sajma u Barseloni.

Čini se kako LG neće biti usamljen, navodno bi se i njegov novi LG G6 trebao pojaviti malo ranije, vjerovatno u februaru. A možda se i prije njega pojavi novi Xiaomi Mi 6, a koji će ponovo pomrsiti račune velikim igračima. I to zasluženo. Bez obzira na to, Samsungov Galaxy S8 se očekuje u aprilu. Novi top smartfon globalno popularne kineske kompanije će sigurno raditi na isto tako novom Qualcommovom 8-jezgrenom Snapdragon 835 procesoru, a koji je sam vrh procesorske ponude. Očekuje se kako će imati 6 GB RAM-a, vjerovatno će doći u više inči. Već su ranije najavljene kamere od 4 MP i 16 MP, kao i ultrazvučni čitač otiska prsta.

Naravno, spomenuti datum se odnosi na kinesko tržište, dok bi se u ostatku svijeta mogao pojaviti nedjelju ili dvije kasnije. Drugi izvor navodi kako je 6. februara ustvari datum kada će Xiaomi Mi 6 biti premijerno predstavljen, tako da bi se u prodaji trebao pojaviti početkom marta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply