Windowsi 8 prestaju sa proizvodnjom, čeka se dolazak Windowsa 10

Za koji dan, točnije zadnjeg dana mjeseca listopada (31.) Microsoft će prestati prodavati sada već dvije godine star operativni sustav – Windows 8. Nakon tog datuma isti više neće moći biti naručen od strane trgovaca, već će se isključivo moći prodavati ranije naručene količine koje trgovine imaju na stanju skladišta.

Ova odluka pogađa samo Retail verziju Windowsa 8, dok će isti ostati dostupan još neko vrijeme za kupnju putem novih računala na kojima će dolazi uz OEM licencu, odnosno predinstaliran.

Ovakva odluka nije iznenađujuća pogotovo što se već neko vrijeme taj podatak nalazi i na samim EOL stranicama, na kojima su detaljno izlistani datumi do kada će koja verzija Windowsa biti podržana od strane Microsofta.

Nadalje iduće godine nam dolaze i Windowsi 10, pa stvarno nema smisla imati tri različite verzije Windowsa u opticaju, pogotovo kad se uzme u obzir da je nadogradnja na Windows 8.1 besplatna za sve legalne korisnike Windowsa 8.S druge strane čini se da ovaj operativni sustav i neće previše nedostajati korisnicima, jer ga je od 26. listopada 2012. (službeno dostupan) prihvatilo tek 5,6% korisnika diljem svijeta.

Dnevno.ba / Bug.hr

Možda vam se svidi

Comments are closed.