22.5 C
Kakanj
Četvrtak, 29 Jula, 2021

Vulin odgovorio Dunoviću: “Nije se morao poturčiti, ali kao da jeste…”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


Vulin je u odgovoru Dunoviću rekao “da mu je žao što potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović govori o Republici Srpskoj ono što mu SDA kaže”.
“Barem da je podigao spomenik poklanim sarajevskim Srbima na Kazanu, pa da mu se oprosti sve što je rekao i sve što nije uradio”, istakao je Vulin.
Ministar iz Srbije tvrdi da ima historičara koji smatraju da je zlatno doba Balkana bilo u vrijeme Otomanske imperije kada je jedan Srbin bio veliki vezir, saopšteno je iz MUP-a Srbije.
“Istina, za to je morao da se poturči i napusti veru i narod. Radujem se što gospodin Dunović nije morao da promeni veru, ali sam tužan što govori o Republici Srpskoj, kao da jeste”, dodao je Vulin.
Podsjetimo, ranije danas potpredsjednik FBiH je dodao da omalovažavanje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, pokušaj oživljavanja ideje “Velike Srbije” i verbalizacija ličnih frustracija, nisu nešto što može biti na liniji dobrosusjedskih odnosa.
“Ministre Vulin, da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu – sa mnom ne možete podijeliti hljeb, a sigurno ni Bosnu i Hercegovinu. Zaboravite svoje dječačke snove i posvetite se poslu za koji vas građani Srbije plaćaju. Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru”, podcvukao je Dunović, uz konstataciju da je tužno ko sve obavlja značajne funkcije u državnom vrhu Srbije. prneosi “Radiosarajevo“.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO