Vukota Govedarica poručio: Šeranić treba da podnese ostavku

Popularno

Povezano


On je u Trebinju rekao da ne žele nikog da prozivaju zbog smrtnih slučajeva tokom pandemije u trebinjskoj bolnici, ali odgovore treba da daju oni koji su stručni u institucijama na pitanja šta se to dešavalo, javlja BN televizija.
“Veoma je simptomatično kako je u bolnici Trebinje 40 pacijenata koji su bili na respiratima imalo smrtni slučaj”, kazao je Govedarica i naveo da Šeranić treba da podnese ostavku zbog odnosa prema ovom narodu. prenosi “Radiosarajevo“.
Kako televizija BN podsjeća, “republički inspektor ranije je upozorio ministra zdravlja da se u trebinjskoj bolnici koristi štetan kiseonik, na što resorno ministarstvo nije reagovalo”.
Podsjetimo, Agencija za lijekove Bosne i Hercegovine oglasila se u četvrtak nakon što su premijer RS-a Radovan Višković i ministar zdravstva i socijalne zaštite tog entiteta Alen Šeranić predstavili rezultate analize kisika iz UKC RS-a koji je rađen u Beogradu.
Na press konferenciji ranije tog dana Višković je kazao kako je čistoća kisika i viša nego što to standardni propisuju te da je na ovaj način afera ‘Kiseonik’ u RS-u gotova. Ipak, iz Agencije za lijekove BiH tvrde da ovaj nalaz nije validan.

- Marketing -

Najnovije