Vučić: Nije mi se razgovaralo s Plenkovićem, iako je on nešto pokušavao

Nakon što se Vučićev tabloid Informer pohvalio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sinoćnjoj večeri u sklopu summita Evropske političke zajednice sjetio za stolom pored Macrona, a da Plenković nije bio za tim stolom, što je tabloid proglasio “novom Vučićevom izvojevanom pobjedom za srpski narod”, danas se razmještajem na večeri pohvalio i sam Vučić. Istaknuo je i kako je” dobio čast govoriti na večeri i biti jedan od 10 govornika”.

I sam Vučić se hvali razmještajem na večeri

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Sjedio sam pored nositelja ideje Evropske političke zajednice, a to je Emmanuel Macron, francuski predsjednik. S jedne strane mu sjedi ukrajinski premijer iz jasnih razloga, a s druge sjedi predsjednik Srbije. A vi na sve to imate kazati? Jadni su oni koji te stvari govore”, naveo je Vučić.

Srbijanski se predsjednik pohvalio da je u Pragu razgovarao s 38 lidera zemalja.

“Jučer sam se u Pragu susreo s 38 evropskih i svjetskih lidera. Mislim da ne postoji niko ko je imao toliko susreta jučer. Imao sam bilaterale, usprkos panelima i službenim sastancima, i s Macronom i sa Scholzom i s Ursulom von der Leyen, dakle s najvažnijim ljudima EU, išao u posebne prostorije na sastanak s našim velikim prijateljem predsjednikom Češke Zemanom kojeg očekujemo ovdje”, rekao je Vučić pa krenuo s, kako je rekao, analizom susreta koja je zapravo bila nabrajanje čelnika zemalja s kojima se susreo. Većini se srbijanski predsjednik potrudio izgovoriti ime i prezime, valjda da se vidi da zna.

“Nije mi se razgovaralo s Plenkovićem, iako je on nešto pokušao”

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Spomenuo je i neke za koje je sam rekao da se s njima nije susreo, ali je vidio da su tu na večeri, poput slovenskog premijera Goloba. Potom je prešao na one s kojima se nije susreo, među kojima je naveo Plenkovića za kojeg je rekao da mu se “nije s njim razgovaralo”.

“E vi sad ustanovite s kime nisam. Teško ćete naći. Koliko se ja sjećam, nisam sa… Nije mi se razgovaralo s Plenkovićem, iako je on nešto pokušao. nisam vidio danskog predsjednika, nisam razgovarao s britanskom premijerkom… I nisam razgovarao s armenskim predsjednikom. A inače nisam prilazio tom stolu zato što je nepristojno da kad neko razgovara o miru između dvije zemlje da se tu uplićem, prvo jer to ne želim, drugo jer mi to ne pada napamet”, rekao je.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Snažan zemljotres pogodio BiH: Epicentar pet kilometara od Stoca

U 21:08 osjetio se slabiji zemljotres u našoj zemlji....

Video smrti ubice koji je ubio trudnu suprugu: Policajci ga opkolili, on pucao u sebe

Sokol Halili, osumnjičeni za ubistvo trudne supruge Hamide Magaši,...

Vijest koja ohrabruje: Globalne cijene hrane ostale uglavnom stabilne u novembru

Globalne cijene prehrambenih proizvoda ostale su uglavnom stabilne u...

Devojčica izgubila dio stopala u napadu ajkule: Otkriva kako je uspjela pobjeći zvijeri

Jasmin Carney, djevojčica sa Floride, bila je u nedjelju...