― Marketing ―

Vučić htio danas u Jasenovac, Hrvatska mu zabranila

- Marketing -

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prema neslužbenim je informacijama planirao danas privatno posjetiti Jasenovac i Pakrac, no hrvatske vlasti neće mu dopustiti ulazak u zemlju.

Vučić, prema neimenovanim izvorima iz Plenkovićeve vlade, kontaktirao je predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatni posjet Jasenovcu, odnosno spomen-području na kojem se u vrijeme NDH nalazio ustaški koncentracijski logor u kojem su stradali brojni Srbi u Drugom svjetskom ratu. Pozvao je Pupovca da mu se pridruži i rekao da, ako smatra da je potrebno, o njegovu posjetu obavijesti hrvatsku vladu, što je Pupovac i učinio, a u vladi su ostali konsternirani načinom na koji je srpski predsjednik planirao napraviti haos u Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

Bez službene obavijesti hrvatskim vlastima, bez koordinacije s veleposlanstvom, Vučić je htio prijeći granicu iz Bosne i Hercegovine, odnosno njezina entiteta Republike Srpske, i doći oko 11 sati u Jasenovac, a potom oko 14 sati i u Pakrac, navodi list.

- Marketing -

Iz vlade su neslužbeno naveli da Vučić nije poštovao nijedan protokol, da je sve htio napraviti mimo procedura i pravila o diplomatskim odnosima te da je sa svojim TV ekipama htio prijeći hrvatsku granicu i izazvati haos uoči godišnjice Oluje, no da su mu iz vlade jasno rekli “ne” te poručili da mu ideja “srpskog sveta” ovdje neće proći.

Srpski se predsjednik o svemu još nije oglasio, kao ni srpski mediji.

Inače, Vučić je prije par dana na prorežimskoj Pink televiziji govorio o tome kako “nijedan srpski predsjednik prije njega nije bio u Jasenovcu”, što je demantirao bivši srpski predsjednik Boris Tadić rekavši da je on 2010. bio u Jasenovcu i Jadovnu.

Vučić je na Pinku rekao i da razumije “mnoge strance zašto idu na spomen u Srebrenici”, ali da mu “nikako nije jasno zašto ne odu na spomen žrtvama u Jasenovcu”.

VUČIĆ SE OGLASIO O ZABRANI POSJETA JASENOVCU: “ŽIVJET ĆE SRPSKI NAROD”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon što mu je hrvatska vlada zabranila posjet Jasenovcu.

Vučić se oglasio na Instagramu s dvije rečenice.

“Samo vi radite svoj posao! Živjet će srpski narod i nikada neće zaboraviti”, napisao je Vučić na svom Instagram profilu “buducnostsrbijeav”.

- Marketing -

Najveći stočar sa Vlasinja sa najviše štala, ovo nema nigdje

Ćamil Mutapčić je vjerovatno najveći stočar sa Vlasinja koji ne planira odustajati od stočarstva iako je u godinama u kojima bi trebao odmarati...