Vremenska prognoza za naredna tri dana: Septembarski pljuskovi kucaju na vrata

0

Danas  se u južnim i jugozapadnim područjima očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Tokom prije podneva postupno povećanje oblačnosti. Poslije podne i u večernjim satima očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 24 do 29, na jugu do 32 stepena.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana povećenjem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Pixabay

Sutra će biti  umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u sjevernim i sjeveroistočnim djelovima. Tokom dana sa lokalnim pljuskovima.

Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 32 stepena.


U srijedu se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U južnim i jugozapadnim područjima i sa slabom kišom, a poslije podne i sa lokalnim pljuskovima.

Krajem dana i tokom večeri postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni.


Četvrtak se očekuje malo do umjereno oblačno. Nešto više oblaka očekuje se u južnim i istočnim područjima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni.