Vraćanje navijača na stadione je cilj, ali zdravlje je važnije

0

Nogomet bez navijača, to jednostavno nije isto, ali zdravlje je važnije, kazao je čelnik Svjetske nogometne asocijacije Gianni Infantino.
 
Ponovno otvaranje nogometnih stadiona za navijače u Evropi gdje uskoro počinje nova sezona je “cilj”, ali zdravlje treba i dalje ostati prioritet, izjavio je predsjednik Svjetske nogometne asocijacije (FIFA) Gianni Infantino.
“Nogomet bez navijača, to jednostavno nije isto, ali zdravlje je važnije”, rekao je on nakon sastanka s italijanskim premijerom Giuseppeom Conteom, s kojim je razgovarao o nastavku natjecanja na Apeninskom poluotoku, gdje Serie A počinje s novom sezonom 19. septembra bez gledatelja, prenosi Hina.
“Sigurno je da je ponovno otvaranje stadiona navijačima cilj, ali bez pritisaka i bez određivanja rokova”, kazao je Infantino.
“Radimo ozbiljno da se sve vrati u normalu”, dodao je predsjednik FIFA-e, kojem je posjeta Italiji “prvo službeno post-Covid putovanje”.
Infantino je kazao da će dati zeleno svjetlo da se u novoj sezoni u Italiji uvede pet zamjena na prvenstvenim utakmicama.
“U ovij situaciji je pet zamjena dobro rješenje. To bi se trebalo primjenjivati do kraja sezone, a poslije ćemo vidjeti”, kazao je Infantino.
BALKANS ALJAZEERA