― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Vozilo krcato putnicima: Petnaest ljudi poginulo u stravičnom sudaru na jugu kalifornije

- Marketing -

Najmanje 15 osoba poginulo je u stravičnom sudaru vozila krcatog putnicima i kamiona na jugu Kalifornije, saopćio je bolnički centar koji je primio dio žrtava nesreće.

Mislimo da je u SUV vozilu koje se sudarilo s teretnom poluprikolicom punom šljunka bilo 27 putnika – rekla je Judy Cruz, voditeljica hitnog odjela u bolnici El Centro, blizu meksičke granice.

Po njezinim riječima, najmanje je 14 putnika umrlo na mjestu nesreće, a jedan po prijemu u bolnicu, na čiji je hitni odjel primljeno još šest osoba.

- Marketing -

 

Najmanje je pet žrtava nesreće, koja se dogodila u još nerazjašnjenim okolnostima, evakuirano helikopterom u druge bolnice u okolici, dodala je Cruz na internetskoj press konferenciji.

Kalifornijski saobraćajni policajac Jack Sanchez je na upit USA Todaya rekao da je SUV koji je učestvovao u nesreći bio Ford Expedition, model koji može primiti najviše osmero putnika.

 

Spasilačka služba saopćila je da se nesreća dogodila nešto poslije 6 sati po lokalnom vremenu na nacionalnoj cesti 115 blizu Holtvillea, desetak kilometara sjeverno od američko-meksičke granice.

Na prvim snimkama saobraćajne nesreće koje su objavila mjesna glasila vidi se kamion koji se bočno zabio u SUV. Kabina kamiona je gotovo neoštećena, ali je drugo vozilo, premda je ostalo na kotačima, znatno oštećeno.

Vozač kamiona zadobio je višestruke povrede, navodi saobraćajna policija.

- Marketing -