Volkswagen pravi fabriku u Kaknju. Posao za najmanje 500 Kakanjaca

Njemački gigant u proizvodnji automobila Volkswagen će najvjerovatnije otvoriti jednu od svojih ispostava i fabrika u Kaknju. Ovo su provjerene informacije koje je objavila agencija Deutsche Wele

Marten Winterkorm, generalni direktor Volkswagena iz Njemačke je u izjavi za pomenutu agenciju rekao kako se Kakanj u proteklom periodu otvorio za investitore i samim tim napravio ambijent povoljan za ulaganje.

„Da, tačno je da ozbiljno razmišljamo da otvorimo fabriku u Kaknju. Ako sam dobro upućen, Haidelberg cement grupacija već godinama u Kaknju posluje pozitivno. Tražili smo mišljenje naših kolega i dobili sve pohvale.” – prokomentarisao je Winterkorm.

Agencija također navodi kako bi se ovim potezom zaposlilo najmanje pet stotina žitelja Kaknja, a kako bi se ulaganje dodatno odrazilo na pozitivan imidž grada koji se gradi u posljednje vrijeme.

„Nije slučajnost da je Volkswagen izabrao Kakanj. To je bogat industrijski grad u centru Bosne i Hercegovine. Industrija u ovom gradu nije nepoznanica, a od sad će grad pored proizvodnje uglja, električne energije biti poznat kao grad auto industrije „ – stoji u saopćenju Agencije Deutsche wele.

Za nas Kakanjce bi ova investicija značila mnogo. Ko zna, možda se jednog dana ovakva investicija i ostvari, a do tada uživajte zabavljajući jedni druge prvoaprilskim šalama 🙂

kakanj-x

Comments are closed.