Volkswagen Golf – Posljednja saznanja o novoj generaciji

Sljedeća, osma generacija modela Golf bi na tržište navodno trebala stići najkasnije tokom 2017, a danas vam donosimo najnovija saznanja o ovom automobilu.

Prije svega recimo kako bi uprkos službenoj oznaci kao modelu osme generacije ovaj model ustvari trebala biti temeljito dorađena verzija sedme generacije. Dakle, slično onome što je Volkswagen napravio s modelima generacije 5 i 6, a konkretnije novi će se Golf temeljiti na dorađenoj verziji modularne MQB platforme.

Nadalje, što se tiče dizajna ljubitelji Golfa mogu očekivati nešto dinamičniji i agresivniji izgled s oštrijim i čišćim linijama. Izvori navode i kako će Volkswagen odustati od proizvodnje verzije s trima vratima, a razlog se navodno krije u premaloj potražnji za tom veryijom koju će navodno zamijeniti coupe s petorim vratima.

Inače, novi Golf bi navodno trebao imati i do 10 cm dulji međuosovinski razmak što će znatno povećati ponudu prostora unutar vozila.

Što se opreme tiče, novi bi Golf trebao biti dostupan s infotainment sistemom kojim će se upravljati i putem gestikulacije, a kupcima će biti ponuđena i vrhunska sigurnosna oprema. Također, kvaliteta izrade interijera i upotrijebljenih materijala će biti još veća.

Motorizaciju će činiti 3 i 4-cilindrični benzinske i dizelske pogonske mašine, a u ponudi će se zasigurno naći i hibridne te električne verzije.

Možda vam se svidi

Leave A Reply