"Vojvođanska zlatna rukavica": Ahmed Krnjić bronzani u Subotici

U Subotici je nedavno održan tradicionalni 32. po redu Međunarodni turnir za mlade pod nazivom “Vojvođanska zlatna rukavica”. Na ovom turniru učešće je uzelo 25 država u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na turniru je učešće uzelo 4 boksera iz BiH: Guzina Ivan, Poletan Sandro, Simeunović Dašo i Kakanjac Krnjić Ahmed. Odmah u četvrtfinalu naši reprezentativci dobjijau jake protivnike. U veoma teškim mečevima trojica reprezentativaca su napustila takmičenje, dok je Krnjić jedini prošao u drugi krug pobjedivši reprezentativca Mađarske. U polufinalu ga je dočekao reprezentativac Poljske i nakon žestoke borbe je Krnjić poražen. Nedostajalo je malo snaga i fizičke spreme.

“Samim tim što sam poziv od direktora reprezentacije dobio 15 dana prije turnira, ja sam zadovoljan ostvarenim. Bronzana medalja na ovako jakom turniru, je veoma značajan rezultat. Ovo je bila uvertira za nastup na Evropskom prvenstvu u mjesecu Oktobru ove godine. Za ovaj turnir sam imao malo vremena da se bolje pripremim, 10 dana jačih treninga u klubu i 5 dana zajedničkih priprema sa ostalim reprezentativcima u Bijeljini.” – istakao je kakanjski bokser Ahmed Krnjić

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.