Vojnik OS BiH pomogao unesrećenom na putu Bihać-Bosanski PetrovacProfesionalni pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, razvodnik Marko Trifković, krajem prošle sedmice pokazao je primjernu prisebnost i pomogao civilu ozlijeđenom u prometnoj nesreći.

Prošloga četvrtka, 28. aprila 2022. godine, razvodnik Trifković, inače pripadnik 6. bojne logističke potpore OS BiH iz Banje Luke, po povratku sa zadatka, na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac, nešto poslije 19:15 sati, naišao je na civilno motorno vozilo marke SEAT, koje se nalazilo teško oštećeno pored ceste, prevrnuto na krovu. Ustanovio je da se u vozilu nalazi jedna povrijeđena osoba u teškom zdravstvenom stanju.

- Marketing -

Unesrećeni je davao znakove života, te je razvodnik Trifković pristupio izvlačenju povrijeđenog iz oštećenog vozila. Pozvao je i hitnu pomoć, a povrijeđenog uspješno izvukao iz slupanog automobila i ukazao mu prvu pomoć, do dolaska hitne pomoći i nadležne policije. Razvodnik Trifković dao je izjavu policiji i nastavio vožnju ka matičnoj postrojbi u Banjoj Luci.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano