15.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače na ‘online’ vježbu”Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na krajnjem jugu, kroz centar Trebinja, prodefilovale snage i oprema s oznakama NATO-a i američke vojske, piše poslanik u NSRS Nebojša Vukanović na svom blogu.

Tegljači su s registarskim oznakama Njemačke pa je vrlo izvjesno da su američke trupe stigle iz neke vojne baze u Njemačkoj preko Dubrovnika i Hrvatske.

U više navrata tegljači i trupe su s juga, iz pravca Dubrovnika, prošle kroz centar Trebinja na putu za sjever i privukle pažnju začuđenih Hercegovaca.

Očito je da Amerikanci i NATO namjerno u talasima dolaze na Manjaču s različitih strana, krstare širom BiH i Republike Srpske kako bi pokazali moć, a Dodiku će, očito, trebati mnogo više od najavljenih 30.000 vojnika partije kako bi blokirao NATO trupe i Amerikance da ne dođu do Manjače na „online“ vojnu vježbu.

Foto: Nebojša Vukanović

Jučer su Amerikanci, vojna vozila i oprema prošli kroz centar Šipova, prekjučer kroz Banju Luku, danas kroz Trebinje, a pitanje je gdje će biti sutra. Ako je ovo virtuelna „online“ vojna vježba, kakvu li će tek onda vojnu opremu Amerikanci dovesti kad bude neka prava i velika vojna vježba?

Pitanje je zašto je Uzurpator postao Mali Baja, zašto ćuti i uvukao se u neku rupu dok vježba ne prođe i potura komičnog aparatčika Mirka Okolića iz Doboja, koji je njegova marioneta u fotelji zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara BiH, da na ATV-u NATO pojašnjava šta Amerikanci i NATO rade širom Republike Srpske, ne samo na Manjači.

Na kraju, ne bih se začudio da Dodik ode na Manjaču, prati vojnu vježbu i pozdravi trupe NATO-a i tako oda zahvalnost za nesebičnu podršku, jer su ga upravo američki tenkovi doveli na vlast 1998. godine i održali na vlasti 23 godine, piše Nebojša Vukanović na svom blogu.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO