VOJIN MIJATOVIĆ TRAŽI ODGOVOR: “Šta načelnik Generalštaba Srbije traži na teritoriji BiH u momentu kada se zvecka oružjem i prizivaju sukobi”

Popularno

PovezanoŠta načelnik Generalštaba susedne države radi u Banjaluci a da nisu prisutni ministar odbrane BiH ili neko od generala iz Oružanih snaga BiH?

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Vojin Mijatović oglasio se povodom posjete delegacije Ministarstva odbrane Srbije, na čelu s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, generalom Milanom Mojsilovićem Banjoj Luci.

- Marketing -

On je postavio javno pitanje ministru odbrane BiH Sifetu Podžiću, direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću i direktoru SIPA-e Darku Ćulumu.

“Gospodo, šta načelnik Generalštaba susedne države traži na teritoriji naše zemlje u momentu kada nacionalni lideri u našoj zemlji otvoreno zveckaju oružjem i ponovo prizivaju sukobe?

Šta načelnik Generalštaba susedne države radi u Banjaluci a da nisu prisutni ministar odbrane BiH ili neko od generala iz Oružanih snaga BiH?

Tražim hitno, bez odlaganja, da direktori OSA-e i SIPA-e izveste javnost koji je razlog ove posete”, napisao je Mijatović, te dodao kako su u Bosnu i Hercegovinu svi dobrodošli, ali se zna da vojne strukture druge zemlje mogu i trebaju da se sretnu samo s vojnim strukturama naše zemlje.

“U ovom trenutku ste dužni građanima dati hitan odgovor povodom ove, u najmanju ruku čudne posete!”

- Marketing -

Najnovije