Povezano

Vojin Mijatović poručio Dodiku: RS je dio BiH, a ne tvoja ćaćevina!– Više je nego očigledno da se Milorad Dodik preigrao i da nije svjestan da je RS jedan od dva entiteta u okviru države Bosne i Hercegovine, a ne njegova ćaćevina – poručuje Mijatović

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine najavio je posebnu sjednicu NSRS koja se tiče prijenosa nadležnosti sa državnog na entitetski nivo, a to uključuje i povlačenje RS-a iz UIO BiH.

- Marketing -

Budući da je Milorad Dodik predvodnik svih tih najava, njemu se putem Facebooka obratio Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a upozorivši ga na moguće posljedice. Napisao je sljedeće:

“MMF JE TRAŽIO HITNU SJEDNICU FISKALNOG SAVJETA BIH, ZBOG DODIKOVIH NAJAVA O POVLAČENJU RS IZ UIO BIH!

Više je nego očigledno da se Milorad Dodik preigrao i da nije svjestan da je RS jedan od dva entiteta u okviru države Bosne i Hercegovine, a ne njegova ćaćevina!

Takođe Milorad Dodik očigledno nije svjestan da postoje i međunarodne obaveze i međunarodno pravo, te da aranžman sa MMF-om nije još jedan namješteni tender za njegove režimske firme.

Tegeltija inača najgori predsedavajući Savjeta Ministara u historiji BiH je zakazao u panici sjednicu Fiskalnog Savjeta za petak 10.12.2021. jer je MMF jasan, vratite dugove, a zna Tegeltija da u budžetu RS-a nema ni za redovno finansiranje.

Pozdravljam ovakvu odluku MMF-a, a nadam se da su i oni naučili lekciju da se pregovara sa institucijama BiH, a ne etnonacionalnim vođama kartela po kafanama.

Napomene radi Dodiku i režimu da će se slična situacija desiti i ukoliko krenu sa povlačenjem iz Oružanih snaga BiH, samo se tada priča sa NATO savezom, ali oni ne šalju pisma kao MMF, već nesto drugo!”

- Marketing -

Najnovije

Popularno