― Marketing ―

Vlasniku hotela poslali račun za struju od 83 hiljade eura, šest sati su ga spašavali u bolnici

- Marketing -

Jasno nam je svima da će struja poskupjeti, s razlogom strahujemo od računa koji nas čekaju, ali ipak živimo u nadi da ovakve šokove niko neće trpjeti.

A Davide Bellitteri, vlasnik jednog hotela s tri zvjezdice u Marsali na Siciliji, doslovno je završio u bolnici nakon što mu je ispostavljen račun u iznosu od čak 83 hiljade eura!

Nesretnom čovjeku je smjesta pozlilo, toliko se šokirao da je u potpunosti izgubio vid, te je narednih šest sati proveo u bolnici Paolo Borsellino gdje su mu ljekari pomagali da se oporavi.

- Marketing -

Iako sada boljeg fizičkog zdravlja, Bellitteri se još uvijek nije psihički pridobio, a račun su u međuvremenu preuzeli njegovi advokati koji će pokušati spasiti što se spasiti da.

Bio je Bellitteri silno zabrinut za svoj biznis i kada je vidio prethodni račun u iznosu od 8,800 eura, taj je podmirio, ali italijanski mediji prenose da je njegova trenutna odluka da od 1. oktobra zaključa hotel jer više ne vidi način kako bi ga vodio bez da dugovanja.

Naime, poskupjet će i grijanje, a zima je praktički pred vratima.

“A za šta da radimo? S ovim je troškovima nastavak poslovanja nemoguć. Slijede jako teški mjeseci za sve, poduzetnike i zaposlenike – rekao je Belliteri, čije riječi prenosi portal Giornale di Sicilia.

“Slučaj hotelijera iz Marsale je ekstreman, ali to je simbolična slika sistema kojem prijeti kolaps. Naime, nedavno je jedan pub u Palermu najavio privremeno zatvaranje nakon što je stigao račun od preko 30 hiljada eura, a nekoliko dana ranije zatvaranje je počela razmatrati i pekara Quartararo – piše novinar portala te otkriva u nastavku da se spremaju protesti, pa čak i mogućnost opće blokade trgovina.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...