22.5 C
Kakanj
Četvrtak, 29 Jula, 2021

Vlasnik devastiranog objekta bivši “Castello” iskazao volju da spriječi nastavak uništavanja svog objekta

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Nakon što je općinska komunalna inspektorica uputila Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje Sarajevo rješenje kojim se nalaže zatvaranje svih otvora na objektu bivši “Castello” koji je u njihovom vlasništvu i koji je nedavno bio predmet prodaje, Zavod je pokazao volju da poduzme mjere kako bi svoj objekat zaštitio od dalje devastacije. Tako će, prema najavama, ovih dana predstavnici Zavoda sagledati stanje objekta, te poduzeti mjere kako bi se zatvorili svi otvori na pomenutom objektu.

Radi se o objektu koji je devastiran i koji narušava urbani izgled grada. Općina Kakanj nema nikakve veze sa prodajom ovog objekta, niti sa njegovim trenutnim izgledom, jer nije vlasnik objekta, niti je bila pitana u vezi prodaje ovog objekta obzirom da je vlasnik prostora Federalni zavod za PIO.

Nakon što je ovaj prostor bio predmet prodaje, bez prostorija je ostalo i Udruženje penzionera općine Kakanj, no Općina je, razumijevajući potrebe populacije penzionera, brzo pronašla smještaj za Udruženje, te pomogla opremanje novih prostorija. (Press Općine Kakanj)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO