― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Vlada RS-a šalje pomoć u USK: Dva šlepera za pogođene poplavama

- Marketing -

Iz Teslića su krenula dva šlepera sa paketima pomoći stanovništvu Unsko-sanskog kantona koje je pogođeno poplavama, a koja je nabavljena u okviru postupka interventnih nabavki Vlade RS-a.

Pomoćnik ministra za trgovinu i turizam RS- Mišo Stojanović izjavio je novinarima da je riječ o pomoći čija je vrednost oko 100.000 KM, u vidu osnovnih životnih namirnica – brašno, so, ulje, šećer, konzervirana hrana.

– Vlada RS-a je na molbu premijera Unsko-sanskog kantona odlučila da uputi određenu vrstu pomoći za stanovništvo USK-a koje je, nažalost, pogođeno katastrofalnim poplavama u prethodnom periodu, rekao je Stojanović.

- Marketing -

On kaže da su namirnice nabavljene kroz redovne postupke interventnih nabavki Vlade RS-a i Ministarstva trgovine i turizma te naglasio da je sva roba koja se donira veoma dobrog kvaliteta i odgovarajućeg roka trajanja, tako da se može odmah koristiti, a po potrebi i skladištiti.

Stojanović je naveo da Vlada RS-a i resorno ministarstvo nisu zaprimili zahtjeve za ovakvom intervencijom od drugih lokalnih zajednica te ukazao na spremnost da se interveniše ukoliko to bude zatraženo.

Predstavnik Civilne zaštite RS-a Vojislav Brezo kaže da će kamionima do destinacije trebati oko pet sati vožnje, prenosi Federalna.ba.

- Marketing -