11.4 C
Kakanj
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Vlada KS: Odobreno zapošljavanje 782 osobe


Za realizaciju mjera podsticaja zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti, kao i poboljšanja strukture zaposlenih u ovoj godini, Vlada Kantona Sarajevo je izdvojila 4.356.427 KM.
Programom mjera, koji je jučer utvrdila Vlada KS, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, omogućeno je zapošljavanje 782 osobe sa evidencije Službe za zapošljavanje, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.
– Konkretno, kroz Program sufinansiranja zapošljavanja “Posao za sve” omogućeno je zapošljavanje 200 osoba, a kroz Program “Javnih radova” 287 osoba. Bit će realiziran i program sufinansiranja zapošljavanja 15 mladih osoba koje su izašle iz sistema javne brige, te još 15 osoba u okviru programa pod nazivom “Zlatna značka”. Dva programa koji se odnose na sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja šehidskih porodica i porodica poginulih boraca-branitelja predviđaju zapošljavanje 115 osoba iz ove kategorije. Također, bit će realiziran program sufinansiranja zapošljavanja 150 demobilisanih boraca – branitelja u komunalnoj privredi. Planiran je i program obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlenih osoba – navela je, između ostalog, resorna ministrica Ivana Prvulović.
Javne pozive će, prema Programu, realizirati Služba za zapošljavanje KS pod nadzorom Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO