Vlada KS dala saglasnost za zapošljavanje novih radnika u Hitnu pomoć i na KCUS

Popularno

Povezano


Kadrovi koji će biti uposleni su neophodni za osiguranje nesmetanog rada ovih zdravstvenih ustanova.
“U Hitnu pomoć odobren je prijem sedam doktora medicine sedam, pet medicinskih tehničara, tri RTG inžinjera i dvoje specijalista urgentne medicine, u radni odnos na neodređeno vrijeme”, naveli su.
Također, data je saglasnost za upošljavanje nemedicinskog kadra u ovu ustanovu.
“Data je saglasnost za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme jednog rukovodioca Službe ekonomsko-finansijskih i računovnodstvenih poslova i jednog referenta računovodstvenog poslovanja, nakon što su ta radna mjesta ostala upražnjena radi penzionisanja i otkaza ugovora o radu”, dodaju.
Odobren je prijem tri ljekara-specijalista anesteziologa u radni odnos na neodređeno vrijeme, te 20 medicinskih sestara-tehničara, na period od tri do šest mjeseci. prenosi “Klix“.
Finansijska sredstva za njihov prijem, odnosno one kadrove za koje ustanove nemaju obezbijeđena sredstva, osigurat će Zavod zdravstvenog osiguranja KS po nalogu Vlade KS.
Prilikom prijema kadra u radni odnos, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i Klinički centar su dužni poštovati zakonske i podzakonske propise koji regulišu oblast zapošljavanja.

- Marketing -

Najnovije