5.8 C
Kakanj
Četvrtak, 15 Aprila, 2021

Vlada FBiH ukinula Pregovarački tim za nabavku vakcinaVlada Federacije Bosne i Hercegovine ukinula je na današnjoj sjednici Pregovarački tim koji je 25. marta ove godine formiran za nabavku vakcina.

U timu su bili premijer FBiH Fadil Novalić, ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar.

Kako nam je rečeno u Vladi FBiH, pregovarački tim je ukinut jer je izvršio obaveze koje im je postavio Ad hoc tim.

U saopćenju Vlade FBiH navodi se kako je “usvojena informacija Ad hoc tima o provođenje postupka ispitivanja tržišta, obavljenim pregovorima s proizvođačima vakcina i/ili ovlaštenim zastupnicima u svrhu nabavke vakcina protiv COVID-19”.

Ovo se odnosi za period od 1.4.do 7.4.2021. godine.

“Vlada je konstatirala da je poduzela sve aktivnosti koje je tražio Ad hoc tim, te da je i Pregovarački tim za nabavku vakcina protiv koronavirusa (COVID-19) za potrebe građana Federacije BiH, formiran 25.3.2021. godine, poduzeo aktivnosti koje su mu bile u nadležnosti”, navodi se.

Sve dalje aktivnosti u vezi s nabavkom vakcina, u skladu sa svojim nadležnostima, obavezan je poduzimati Zavod za javno zdravstvo FBiH.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO