Vlada donijela odluku: Sutra je u pola BiH neradni dan

Popularno

PovezanoU bh. entitetu RS, u skladu sa entitetskim zakonom o praznicima, današnji dan, 21. novembar, obilježava se kao Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i neradni je dan.

Vlada Republike Srpske donijela je zaključak da je sutra, 22. novembar neradni dan, saopćeno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS.

- Marketing -

Kako je precizirano, tog dana neće raditi organi RS i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove.

“Rukovodioci navedenih organa su obavezni da u toku kalendarske godine organizuju rad zbog ostarivanja punog godišnjeg fonda radnih dana”, navodi se u saopćenju.

BiH danas obilježava 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

U bh. entitetu RS, u skladu sa entitetskim zakonom o praznicima, današnji dan, 21. novembar, obilježava se kao Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i neradni je dan.

S obzirom na to da je pao u nedjelju, neradni dan je prvi naredni – ponedjeljak.

U Federacija BiH, ponedjeljak je radni dan, a za četiri dana, 25. novembra, neradnim danom će biti obilježen Dan državnosti BiH.

Radi se o datumu kad je na zasjedanju Antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine u Mrkonjić-Gradu potvrđena državnost BiH u okviru granica tadašnje Jugoslavije.

- Marketing -

Najnovije