17.7 C
Kakanj
Subota, 31 Jula, 2021

Vlada danas usvojila novu odluku: U dijelu BiH od sutra dozvoljen rad ugostiteljskim objektima koji imaju bašte, a uskoro i potpuno otvaranje

spot_imgspot_imgspot_imgspot_imgU bh. entitetu Republika Srpska od 8. aprila će biti u potpunosti dozvoljen rad ugostiteljskih objekata, naravno uz poštivanje epidemioloških mjera.

Vlada Republike Srpske je danas usvojila izmjene Zaključka o sprovođenju epidemioloških mjera čime se od sutra dozvoljava rad ugositeljskih objekata, pod određenim uslovima, a djeca nižih razreda se od utorka vraćaju na fizičku nastavu.

Od sutra 5. aprila pa do 8. aprila će u RS biti dozvoljen rad ugostiteljskim objektima na otvorenom prostoru, odnosno biće moguće posluživanje hrane i pića u vanjskom prostoru objekta ukoliko je otvoren bar sa tri strane.

Od 8. aprila će biti u potpunosti dozvoljen rad ugostiteljskih objekata, naravno uz poštivanje epidemioloških mjera. S obzirom na to da je u petak rečeno da će mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata ostati do 12. aprila, ove izmjene predstavljaju ublažavanje restrikcija.

Rad je dozvoljen do 22 sata.

U škole će se od utorka 6. aprila u RS vratiti učenici od prvog do petog razreda osnovne škole, dok će djeca koja pohađaju ostale razrede u osnovnim školama nastaviti online školovanje, kao i do sada. Isti slučaj je i sa srednjim školama i univerzitetima kojima je još uvijek rad zabranjen, prenose Nezavisne.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO