35.7 C
Kakanj
Subota, 31 Jula, 2021

“Vjerujem da će politika gospodina Bidena i njegovog tima prema Bosni i Hercegovini doprinijeti ubrzanju euroatlantskog puta”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


Član Predsjedništva BiH Željko Komšić vjeruje da će politika novog američkog predsjednika Joea Bidena doprinijeti ubrzanju euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine.

– Prije svega, gospodinu Bidenu želim puno uspjeha i sreće u predsjedničkom mandatu. Njegova pobjeda na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama vratila je nadu u demokratiju i slobodu u čitavom svijetu, pa i nama u Bosni i Hercegovini, kojima su poznate njegove iskrene i dobre namjere prema našoj državi i svim njenim građanima – izjavio je Komšić za Fenu uoči Bidenove inauguracije.

Uvjeren je da će Biden u predstojećem periodu na najbolji način odgovoriti velikim izazovima koji su pred američkim narodom i državom.

– Isto tako vjerujem da će politika gospodina Bidena i njegovog tima prema Bosni i Hercegovini doprinijeti ubrzanju euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine, ali i našim strateškim nastojanjima u izgradnji države jednakopravnih građana. Siguran sam da će prijateljstvo između naših zemalja biti dodatno učvršćeno – zaključio je Komšić.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO