Vjerovali ili ne: Hrčak u Njemačkoj trguje kriptovalutama i pravi veću zaradu nego investitori na Wall Streetu

Popularno

Povezano

Jedan hrčak u Njemačkoj daje novi smisao rečnici “i ćorava koka ubode zrno”.

Livestream koji možete da pratite uživo, prati hrčka po imenu “Gospodin Goks” koji samostalno trguje kriptovalutama od 12. juna ove godine, i niže i više nego impresivne rezultate.

- Marketing -

Prema podacima od petka, koji se redovno objavljuju na njegovom Tviter nalogu, “Gospodin Goks” je ostvario profit od 24 posto, što je više i od S&P 500 indeksa na Wall Streetu, i od najpoznatije kriptovalute na svijetu, bitkoina u istom vremenskom periodu, prenosi BussinesInsider.

Vlasnik ovog hrčka je napravio posebnu kutiju koja omogućava trgovinu kriptovalutama, a hrčak je slobodan da uđe u kutiju kada god je raspoložen, piše Blic.

Prvo, “Gospodin Goks” treba da trči na točku kako bi odabrao kriptovalutu sa kojom bi trgovao, a zatim da prođe kroz jedan od tunela, jedan za kupovinu i jedan za prodaju.

Najpoznatije kriptovalute kojima hrčak trguje su Tron, Ripl, Kardano i Itirijum. Do sada je u njegov portfolio uloženo 390 dolara. Vlasnik hrčka, koji ne želi da otkrije svoj identitet i koji se predstavlja kao “partner gospodina Goksa”, u izjavi za medije je dodao da je svaka trgovina koju hrčak radi automatski podešena na oko 20 eura.

  • Postoje planovi da Gospodin Goks dobije više kontrole i da mu se dozWalli da samostalno bira količinu valute koju hoće da kupi, ali to samo u slučaju da kanal dobije na popularnosti, rekao je partner tada.

Do ovog petka, Gospodin Goks, je inkasirao 77 eura profita. Sredinom septembra njegov cijeli portfolio je vrijedeo skoro 580 dolara, ali je skorašnji pad vrijednosti na tržištu digitalnih dobara ulubio i hrčkov portfolio.

- Marketing -

Najnovije