Visoke mjere sigurnosti u Sarajevu: Dolazi patrijarh Porfirije

Popularno

Povezano


U subotu u 16:45 sati predviđen je doček patrijarha u Hramu rođenja presvete Bogorodice u Sarajevu.
U nedjelju, 17. oktobra, u 8.30 sati bit će služeno Vaskršnje jutrenje sa Svetom arhijerejskom litrugijom u nastavku.
Istog dana u 15.00 sati predviđena je posjeta patrijarha srpskog Istočnom Sarajevu, gdje će ga dočekati gradonačelnik i načelnici svih šest gradskih opština.
Nakon dočeka i susreta u Gradskoj upravi, predviđena je šetnja od zgrade Gradske uprave do Trga Republike Srbije i dalje gradskim ulicama.
Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo obavještavaju da će sutra doći do izmjene saobraćaja u ulici Zelenih beretki u općini Stari Grad, te da će istog dana nastupiti izmjene saobraćaja u ulicama Budakovići i Čekaluša u općini Centar.
“U ulici Zelenih beretki, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćumurija do raskrsnice sa ulicom Gimnazijska, sutra će biti obustavljen saobraćaj od 17:00 do 20:00 sati, radi provođenja mjera osiguranja posjete Porfirija, patrijarha Srpske pravoslavne crkve, od strane pripadnika MUP-a KS.
Policija će regulisati i tok saobraćaja, te ga usmjeravati na alternativne pravce, a oni su: Obala Kulina bana – Telali – Mula Mustafe Bašeskije i Obala Kulina bana – Zelenih beretki – Ćumurija – Obala Kulina bana”, navode u saopćenju.

- Marketing -

Najnovije