Visočak zbog Facebook lajkova bivšoj supruzi upućivao prijetnje: Iskopati ću ti oko, dugo te čekam samu

Visočak S. A. uskoro će se naći u sudnici Općinskog suda u Visokom zbog zlostavljanja bivše supruge S. D. Istragu protiv njega je okončalo zeničko Tužilaštvo koje ga je optužilo za krivično djelo nasilje u porodici te ugrožavanje sigurnosti.

Optuženi je u septembru prošle godine na parkingu u Ulici Donje Rosulje u Visokom prišao S. D. obraćajući joj se riječima: “Šta je, kurvo, dugo te čekam samu da te uhvatim, da ti kažem sve što imam. Na Facebooku si lajkala objekte u Kaknju dok mene nije bilo, pobiću i tebe i tvoju porodicu, sve bih vas skupio zajedno i sve pobio, ali to još malo dok se halalim, je… ti fetus, svu porodicu, najmilije”. Sve se, stoji u optužnici, dešavalo 20. septembra oko 18.40 sati, a Visočak je, izgovarajući ove riječi, “počinio psihičko i fizičko nasilje nad svojom bivšom suprugom sa kojom ima dvoje maloljetne djece”.

- Marketing -

Oštećena je, nakon ovih prijetnji, bivšem suprugu rekla da se odmakne od nje jer je čekaju djeca. Potom je sjela u vozilo i pokrenula ga, ali je optuženi uzeo ključ iz automobila i ugasio ga.

– Kada ga je pokušala spriječiti u tome, zavrnuo joj je i stisnuo ruku, nanijevši joj povredu u vidu istegnuća desnog ručnog zgloba, a prstima je pokušao da joj iskopa oko govoreći: “Sad ću ti iskopati oko, znam da imaš nekog, ubit ću vas, ostavi mi djecu i idi gdje hoćeš”. Kada mu je oštećena rekla da će zvati policiju, zalupio je vratima vozila i nastavio je vrijeđati i prijetiti. Potom je za oštećenom došao pred policijsku stanicu gdje joj je psovao majku, svjestan da će upućivanjem ovakvih prijetnji ugroziti sigurnost S. D, što je kod nje izazvalo strah i osjećaj uznemirenosti, navodi se u optužnom aktu, prenosi Oslobođenje.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano