Više nećete gledati Reality programe?! Na današnjoj sjednici donijeli odluku! Zbog štetnog utjecaja na mlade odlučeno je da…

0

Savjet Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) razmatra mogućnost da se programima rijalitija “prisilnog okruženja”, zbog štetnog uticaja na maloljetnike i društvo u cjelini, omogući emitovanje isključivo u kasnim večernjim terminima

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Savet REM danas je na jsednici svojoj stručnoj službi naložio da izradi obavezujući pravilnik o vremenu emitovanja rijalitija “prisilnog okruženja”, prema kojem će emitovanje tog programa biti ograničeno od 23 do 6 sati ujutru, saopšteno je iz Udruženja novinara Srbije (UNS), prenosi “Blic“.

Rijaliti “prisilnog okruženja” pre svega ima štetan uticaj na maloljetnike, ali i na čitavo društvo, zaključci su današnje sednice Saveta članova REM, na kojoj se raspravljalo o ovom pravilniku.

Na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću promovišu se kriminalci i primitivizam koji je poguban za društveni život, ali i svest ljudi, ocenjeno je na današnjoj sednici.

Kako se navodi u saopštenju UNS-a, član Saveta REM-a Slobodan Cvejić izjavio je da su zbog nedavnog slučaja u rijaliti programu, kada je na televiziji Pink Kristijan Golubović iznio pretnje smrću, članovi bili saglasni da traže da se pokrene krivični postupak.

Obavezujuća preporuka REM-a o vremenskom ograničavanju ovakve vrste programa iz 2015. godine do sada nije primjenjivana, te su članovi Saveta REM-a, kako dodaju iz UNS-a, podnijeli inicijativu da se donese obavezujući pravilnik.