Nakon što je na službenoj web stranici Općine Kakanj objavljena informacija da je u Kaknju napravljena prva LED sijalica, zavladalo je ogromno interesovanje kako za inovaciju tako i za osobu koja stoji iza svega.

Prvu kakanjsku led sijalicu proizvela je novoosnovana firma AM-ISKRA d.o.o. sa sjedištem u Kaknju, osnovana uz pomoć općinskog podsticajnog programa “Pokreni svoj posao u Kaknju”, kojom upravlja  Amar Museljić.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Nakon što smo uspjeli doći do Amara, obzirom da konstantno prima pozive medija, intervju smo započeli jednim spontanim i prijatnim razgovorom. Tom prilikom saznali smo ko je Amar Museljić  te njegov put do ideje o proizvodnji led sijalica a zatim i realizaciju iste.

Kakanjska led sijalica već se može kupiti u Baucentru “Trgošpeda” koji je na ovaj način podržao mladog Kakanjca, a uskoro će se ova sijalica moći kupiti i u drugim prodajnim objektima.

Ovaj kakanjski proizvod se može kupiti u varijantama od 7, 9, 12 i 15 W.

Cijena sijalica zavisi od jačine (npr. cijena sijalice jačine 7 W je 4,9 KM).

Kakanjska led sijalica za jednu godinu potroši električnu energiju u vrijednosti od svega 3,11 KM, dok klasična sijalica potroši električnu energiju u vrijednosti od 27 KM.

Garancija na kakanjsku led sijalicu je 2 godine.

(Kakanj-X)