VIDEO: Kakav govor Živka Budimira u Posušju o kriminalcima i "darovatelju" Miloradu Dodiku

POSUŠJE – Koalicija “Zajedno za promjene” i predsjednički kandidat ove stranke Živko Budimir održali su predizbornu tribinu u Posušju, a pred okupljenima u svom rodnom mjestu posebno nadahnuto govorio je upravo sam Budimir.

“Mogli ste ovih dana vidjeti ono što sam još prije šest godina ovdje u Posušju nagovještavao, a to je realizacija velikosrpskih ciljeva i velikosrpske politike ovdje u BiH. I otišlo je to toliko daleko da nam Dodik šalje iste poruke kakve nam je slao Radovan Karadžić ’92. Nama Dodik nudi da će nam stvoriti hrvatsku državu i pomoći da je pripoji Republici Hrvatskoj, samo što nije rekao gdje su granice te države, a to je Zapadna Hercegovina. Pitam ja njega Milorade što je s Posavinom? Vrati ti nama ono što si oteo. 140 tisuća Hrvata Posavljaka je protjerano iz Posavine gdje Hrvati katolici žive još od doba Ljudevita Posavskog!” – kazao je Budimir.

Dotakao se Predsjednik FBiH u svom govoru i slučaja Kemal Čaušević, govorio o tome kako je BiH za 10 godina samo na uvozu tekstila oštećena za više od 2,5 milijarde maraka što je izravna šteta, dok je tu i posredna šteta zbog gubitka 100 tisuća radnih mjesta.

Spomenuo je i druge kriminalne afere poput uvoza talgo vlakova prije sedam godina u Bosni i Hercegovini što je koštalo 130 milijuna maraka, iako uopće nemamo šine za takve vlakove pa ih nemamo kuda vozati. Dodao je kako se godišnje proračuni Bosne i Hercegovine od općinskih pa do onih najviših razina vlasti oštete za 700-800 milijuna maraka.

Upitao se i tko je uništio Županiju Zapadnohercegovačku?

“Tko je to uništio? Jesu li to učinili Srbi i muslimani? Je li treba dozvoliti da se uništava i ovo što je ostalo, što nam je od Boga dano i što je naše” – zapitao se Budimir.

Prema njegovom mišljenju izlaza ipak ima i Stranka pravde i povjerenja (SPP) ipak ima svijetlu budućnost.

“Svjestan sam ja da na ovim izborima ne možemo ostvariti rezultat da se nas najviše pita u toj novoj vlasti, ali znam da se jedino nas svi boje i da smo svima trn u oku. I SDA daje podršku nekim drugim strankama, a ne nama, a to je zato što im treba protuteža među hrvatskim strankama. Treba im stranka s hrvatskim predznakom kojom će strašiti Bošnjake, kao što naši straše Hrvate sa SDA. Kada bi jedna ta stranka prestala biti značajnom isto bi se na sljedećim izborima dogodilo i sa tom drugom strankom” – rekao je Živko Budimir.

Upitao se kakav je to hrvatski legitimitet na koji se poziva Dragan Čović, a on prvi nastoji doći do pobjede uz pomoć srpskih i bošnjačkih glasova.

“Jovan Čičković nam je došao na skup u Tomislavgrad i kazao pred okupljenima kako su Srbi u Federaciji BiH dobili naputke od Milorada Dodika da glasaju za Dragana Čovića” – podsjetio je Budimir na ovu “zgodu” što se zbila prije par dana u gradu hrvatskog Kralja Tomislava.

No, kako kampanja odmiče Budimir je sve uvjereniji u rast svoje popularnosti i izglede u borbi za hrvatskog člana u Predsjedništvu BiH.

“Sve je veći broj Hrvata koji mi daju podršku i zovu. Zato će ova Koalicija imati bar dva zastupnika na državnoj razini, njih 9 u Federaciji, možda ostvarimo i bolji rezultat, a već 2018. godine ćemo na izborima proći poput Vučića u Srbiji ili Cerara u Sloveniji”.

U završnom dijelu svog govora Živko Budimir je pozvao Hrvate Posušja i Zapadne Hercegovine da se napokon oslobode straha.

“Znam ja da se ljudi boje, znam što sam ja prošao, ali evo stojim pred vama i poručujem da smo spremni i dalje ići, ali ne možemo bez vas. I zato zajedno do pobjede, zajedno pobijedimo nepravdu” – poručio je Živko Budimir.

Možda vam se svidi

Comments are closed.