― Marketing ―

Veoma emotivan trenutak: Dječak s rakom tješi brata nakon što mu je rekao da će umrijeti

- Marketing -

Potresna fotografija 15-godišnjaka s rakom u terminalnoj fazi koji tješi svog uplakanog mlađeg brata postala je viralna.

Tinejdžeru Ianu 2019. dijagnosticiran je osteosarkom. Nakon operacije i višemjesečnih kemoterapija doznali su da se izliječio. Ali u novembru 2021. bolest se vratila i proširila po cijelom tijelu. Ianu i njegovoj porodici je rečeno da se više ništa ne može učiniti i da će umrijeti.

Kad je Ian strašnu vijest podijelio sa svojim mlađim bratom Peterom, ovaj je briznuo u plač i počeo jecati. Ian ga je čvrsto stisnuo, utješio i ispričao mu se jer nije uspio pobijediti rak.  Srceparajuću fotografiju dirljivog trenutka dva brata na Facebooku je objavio Benjamin Elliott iz Oregona.

- Marketing -

“Ian je odlučio sam reći svojim prijateljima i malom bratu da će ga rak neizbježno ubiti. Mislim da ova fotografija prikazuje dobro koje je Ian želio i vjerovao da treba dijeliti. Čak i s poražavajućom prognozom, Ian je taj koji tješi druge. Istina je da odbija živjeti za sebe. Odabrao je živjeti za druge do trenutka kada udahne posljednji put”, napisao je Elliott.

Fotografiju su komentirale stotine i priznale da ih je prizor slomio. “Mrzim rak”, “Srce mi je slomljeno”, “Nevjerovatan primjer ljubavi i poniznosti. Moje molitve su s ovim dječakom i njegovom porodicom”, pisali su neki. (index.hr)

- Marketing -