Veliko nevrijeme u dijelovima BiH

Snažno nevrijeme pogodilo je u popodnevnim časovima Gradišku – pljusak praćen jakim vjetrom trajao je skoro jedan čas nepromijenjenog intenziteta, a voda je preplavila brojne ulice i zaplavila većinu podruma u gradskom naselju Senjak.

Nevrijeme je Gradišku pogodilo oko 16.30 časova.

Iz “Elektrodistribucije Gradiška” saopšteno je da su zbog kvarova na dalekovodima i niskonaponskoj mreži bez električne energije ostala domaćinstva u pojedinim naseljima u okolini Podgradaca, Čatrnje, Turjaka, Nove Tople i dijelovima prigradskih naselja.

U Elektrodistribuciji kažu da su ekipe na terenu i pokušavaju da otklone kvarove, puštaju napon tamo gdje je to moguće, a da će rano ujutro nastaviti sa radom.

Direktor Protivgradne preventive Republike Srpske Tihomir Dejanović izjavio je da su tokom današnjeg nevremena ispaljene 64 protivgradne rakete na širem branjenom području zapadnog dijela Republike Srpske.

Dejanović je rekao da je mjestimično bilo pojave slabijeg grada i sugradice u pljusku, i da je ovo bilo nevrijeme sa najobilnijim kišnim padavinama u kratkom vremenskom periodu i najsnažnijim vjetrom u ovoj sezoni.

Možda vam se svidi

Leave A Reply