Veliki vojni konvoj uznemirio građane: Brojni džipovi i tehnika prekrivena ceradom

Vojna tehnika danas je prošla kroz Osijek prema istoku.

Današnji prolazak vojne tehnike, kao i nedavni prelazak vojne opreme preko granice u Srbiju uznemirio je građane Osijeka.

- Marketing -

Stvorili su nervozu i neugodu kod građana – javlja portal SiB.

Kako se vidi na snimku, brojna vojna oprema je prošla kroz grad. Na početku konvoja se nalaze vojni džipovi, a u drugom dijelu je vojna tehnika koja je prekrivena ceradom.

Radi se o velikom konvoju sa desetinama vojnih vozila.

Zbog trenutne situacije u Ukrajini, građani su bili prilično uznemireni prizorom, pa je RTL pokušao saznati od MORH-a o čemu se tačno radilo.

  • Na graničnom prijelazu Beli Manastir u Republiku Hrvatsku jučer je ušla željeznička kompozicija s opremom OS Velike Britanije. Teritorij Republike Hrvatske napustili su na GP Tovarnik. Na istoj ruti kroz teritorij Republike Hrvatske danas su prošli vagoni s opremom OS Francuske – objasnili su.
  • Riječ je o tranzitima kroz Republiku Hrvatsku koji su regulirani Sporazumom prihvaćenim ulaskom u NATO”, dodali su iz MORH-a.
    Tekst se nastavlja ispod oglasa

29.04.2022.: U originalnom tekstu navedeno je kako je vojna tehnika koja je prolazila kroz Osijek namijenjena Bosni i Hercegovini. Prema službenim informacijama iz Ministarstva odbrane BiH i MORH-a, ista nije bila namijenjena BiH već se radi o o tranzitima kroz Republiku Hrvatsku koji su regulirani Sporazumom prihvaćenim ulaskom u NATO. U skladu s činjenicama, naslov i tekst su naknadno izmijenjeni.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano