Veliki interes navijača za predstojeće mečeve BiH s Finskom i Ukrajinom

Popularno

Povezano


Veliki je interes navijača za predstojeće odlučujuće utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Finske i Ukrajine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022”, javlja Anadolu Agency (AA).

- Marketing -

Od jutros na prodajnim mjestima u cijeloj Bosni i Hercegovini zabilježene su gužve, posebno u Zenici u kojoj će Bosna i Hercegovina na stadionu ”Bilino polje” ugostiti Finsku 13. novembra te tri dana kasnije Ukrajinu.

Cijene ulaznica za mečeve u kojima će izabranici selektora Ivayla Peteva pokušati osvojiti dovoljan broj bodova za eventualni plasman u play-off iznose 10 KM (južna i sjeverna tribina), 15 KM (istočna) i 20 KM (zapadna).

Iako je ranije najavljeno da će danas biti puštene u prodaju pojedinačne ulaznice, u poslovnicama Centrotoursa navijači su ipak mogli kupiti samo paket ulaznica za oba meča. Iz N/FS BiH su kazali da će pojedinačne ulaznice u prodaju biti puštene naknadno.

Na osnovu ranije odluke nadležnih institucija i pored pandemije koronavirusa i nezadovoljavajućeg broja vakcinisanih osoba u Bosni i Hercegovini utakmice će biti igrane pred punim tribinama.

Za plasman u play-off fudbalerima Bosne i Hercegovine, po svemu sudeći, mogla bi biti dovoljna i četiri boda iz preostalih mečeva.

Na tabeli grupe ”D” kvalifikacija za naredni Mundijal Francuska je prva sa 12 bodova iz šest odigranih utakmica. Ukrajina ima 9 bodova (7 utakmica), Finska 8 (6), Bosna i Hercegovina 7 (6) i Kazahstan 3 (6).

- Marketing -

Najnovije