Povezano

Velike gužve u oba smjera na graničnim prelazima Neum, Bosanska Gradiška i Deleuša


Na ulazu u našu zemlju kolone vozila su na graničnim prelazima Ivanica, Klobuk, Hum i Bijača
Pojačana je frekvencija vozila na svim važnijim putnim pravcima u Bosni i Hercegovini, a duge kolone vozila u večernjim satima posebno se očekuju na magistralnom putu Mostar – Sarajevo.
– Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da tokom dužih putovanja prave češće pauze – saopćeno je iz BIHAMK-a.
Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Deleuša, Neum I i II kolone vozila su u oba smjera. Na ulazu u Bosnu i Hercegovinu kolone vozila su na graničnim prelazima: Ivanica, Klobuk, Hum i Bijača. Na izlazu iz Bosne i Hercegovine duge kolone vozila su na graničnim prelazima: Kamensko, Izačić, Velika Kladuša, Bosanski Brod, Orašje i Gradina.
Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 5 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik – Orašje, Doboj – Rudanka i Stolac – Hutovo, prenosi Avaz

- Marketing -

Najnovije

Popularno