Velika zainteresovanost Banjalučana za vakcinaciju: “Želimo nastaviti život bez straha”


Više stotina građana Banjaluke starijih od 65 godina danas su čekali ispred hale “Banjalučkog velesajma” kako bi se vakcinisali protiv koronavirusa bez prethodnog pozivanja i naručivanja za termin vakcinacije, javlja Anadolu Agency (AA).
Kako je i najavljeno iz banjalučkog Doma zdravlja, danas je u periodu od 11 do 15 sati organizovana vakcinacija bez zakazivanja, vakcinom proizvođača AstraZeneca.
Marica Simić, danas je primila vakcinu, jer smatra da će tako biti bezbjedna i moći će živjeti bez straha od kornavirusa.
“Svako treba da dođe da se vakciniše. To je građanska dužnost i hvala zdravstvenim radnicima za ovo, što se brinu za nas i što se bore”, kazala je ona.
Jovan Matavulj rekao je da se odlučio na vakcinaciju prateći situaciju u zemlji i svijetu.
“Logično je da čovjek malo ozbiljnije razmišlja, a možda postoji i nekava doza straha. Odlučio sam da se vakcinišem, bez obzira na to što je u pitanju vakcina AstraZeneca, a bilo je dosta kontradiktornih informacija, ali vakcina je vakcina i što je sigurno – sigurno je”, rekao je Matavulj i dodao da vjeruje i nada se da vakcine mogu zaustaviti pandemiju.
Pohvalio je medicinske radnike i volontere na “Banjalučkom velesajmu” za organizaciju vakcinacije.
Biljana Mlađenović, rukovodilac vakcinalnog punkta, rekla je da su obezbijedili dovoljan broj vakcina i da će biti vakcinisani sve osobe starije od 65 godina koje do 15 sati dođu u “Banjalučki velesajam”
Naglasila je da edukovani timovi prije aplikacije vakcine rade ljekarske preglede i daju dozvole za vakcinaciju.
“Velika je zainteresovanost građana danas, računam da bismo od 11 do 15 sti mogli da vakcinišemo 300 do 500 građana u zavisnosti od odziva”, kazala je ona.
Masovna vakcinacija protiv koronavirusa građana starijih od 65 godina na vakcinalnom punktu u hali “Banjalučkog velesajma” u Banjaluci počela je 29. marta. Maksimalni kapacitet ovog prostora je do 1.000 osoba dnevno.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano