Velika vježba u Mostaru: Kako postupiti u slučaju velikog potresaU Mostaru je danas održana velika vježba simulacije požara i uništenja krova.U sklopu projekta “Race“ u vježbi su učestvovali Dom zdravlja Mostar, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Zagrebačke županije i Zavod za hitnu medicinu Crne Gore. Cilj projekta je povećanje kvaliteta i dostupnosti službi za hitnu medicinsku pomoć.Gradonačelnik Mostara Mario Kordić kaže kako je ugodno iznenađen svime što je vidio.
– Pokazali smo zajedno sa partnerima da imamo kapacitet da savladamo situacije koje nas ne daj Bože mogu zadesiti. I ovo je pokazatelj da je Mostar u ovom segmentu spreman. Hvala Oružanim snagama BiH, policiji, gorskim spasiocima, Crvenom križu i domovima zdravlja u Mostaru. Ovaj projekat je za dobrobit svih građana Mostara i ove regije, rekao je, te podcrtao kako je posebno važno prisustvo pripadnika Oružanih snaga BiH.
Za današnju vježbu ministar unutrašnjih poslova HNK-a Slađan Bevanda rekao je da je impresivna, te pohvalio sve službe koje su uzele učešće.– Vidimo da se u svijetu često dešavaju ovakve stvari, ali na to niko nije imun i sutra se isto može dogoditi i nama. Moramo biti spremni. Sretan sam što je policija pokazala zavidan nivo spremnosti da odgovori svemu, rekao je Bevanda.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano