33.5 C
Kakanj
Petak, 30 Jula, 2021

Velika policijska akcija u ZDK

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Jutros oko 6 sati započela je velika policijska akcija “Golf” gdje su u toku pretresi na 35 lokacija na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, te na području Zvornika.

U Tuzli trenutno se obavlja pretres na 2 lokacije, u Kalesiji na jednoj dok se u Zvorniku pretresa 15 lokacija. Također pretresi traju i na području Visokog. Pretresi se obavljaju po naredbi Kantonalnog suda Tuzla i Kantonalnog suda Zenica, a riječ je o postojanju osnovane sumnje zbog izvršenja više krivičnih djela organiziranog kriminala u vezi sa izvršenjem teške krađe i krivotvorenja javnih isprava.

Nezvanično saznajemo da je u pitanju otkrivanje izvršilaca krađe putničkih vozila. Prema informacijama bliskim MUP-u TK u jutrošnjoj akciji „Golf“ već su uhapšena dva lica na području Tuzlanskog kantona, dok je u Zvorniku uhapšeno njih devet. Svi uhapšeni treba da budu  privedeni u prostorije MUP-a TK.  Nezvanično, saznajemo da se radi o kradljivcima vozila, ali i o licima koja su učestvovala i u drugim kriminalnim radnjama.

Više informacija očekuje se tokom dana, a u pretresima osim pripadnika MUP-a Tuzlanskog i Zeničko- dobojskog kantona učestvuju i pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO