Večeras spektakl u Zenici: Zmajevi jurišaju na prvu pobjedu protiv Poljske

0

Bilino polje, po prvi put, praznih tribina očekuje utakmicu nogometne reprezentacije BiH.
 
Zmajevi od 20.45 sati na zeničkom stadionu, popularnom “Zmajevom gnijezdu” dočekat će selekciju Poljske u susretu drugog kola Lige nacija, Divizije A, elitnog UEFA razreda.
Mostarac Duško Bajević se na derbi na klupi BiH postavio hrabro i iz Firenze protiv Italije donio jedan bod (1:1). da je bilo sreće, Zmajevi su se sa Apenina mogli vratiti i sa tri.
Poljaci u zenicu dolaze bez prve zvijezde Roberta Lewandowskog, ali i pored toga imaju bezbroj zvučnih imena, da naši nogometaši budu oprezni.
Selektor Dušan Bajević je najavio određene promjene u sastavu u odnosu na meč sa Italijom.
Tim Zmajeva koji je iz Firenze donio bod (1:1) na otvaranju nove sezone Lige nacija protiv Italije, sigurno neće nastupiti u duelu protiv Poljske, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz okruženja Duška Bajevića prije konferencije za medije.
Slične promjene najavio je i poljski selektor Jerzy Brzeczek. 
“U odnosu na meč protiv Holandije mogu kazati da će biti izmjene u svim linijama, naravno pred samu utakmicu ću odlučiti koje igrače ću zamijeniti u odnosu na prvu utakmicu”, kazao je poljski selektor na press-konferenciji te čak kazao kako očekuje i rokade u bh. timu:
“Dušan Bajević ima neke nove igrače i sigurno će nas pokušati iznenaditi”.
Duel sa Poljskom za Džeku i društvo je uvertira i posljednji test za ključni susret, onaj u baražu za plasman na Europsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.
Utakmicu će građani Bosne i Hercegovine moći pratiti na kanalu Nova BH, a susret sa Bilinog polja u direktnom prijenosu realizirat će više od 30 svjetski poznatih TV kuća.