VEČERAS OTVARANJE DIONICE AUTOCESTE NA SARAJEVSKOJ ZAOBILAZNICI

Dionica autoceste Sarajevo sjever – Sarajevo zapad na Sarajevskoj zaobilaznici, duga devet kilometara, bit će svečano otvorena večeras.

Novoizgrađeni LOT 3A povezuje autocestu A1 s dionicom u izgradnji Vlakovo – Tarčin s jedne strane i Sarajevo sjever – Zenica jug s druge.

Zahvaljujući ovoj zaobilaznici, kako je ranije izjavio direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić, u velikoj mjeri će se rasteretiti saobraćaj na ulazu u Sarajevo, a cestarina se neće naplaćivati.

Da bi se riješio višegodišnji problem Sarajevske zaobilaznice, Vlada FBiH donijela je odluku o promjeni implementatora za LOT 3A u februaru 2012. godine i tako zadužila JP Autoceste FBiH za izgradnju Sarajevske zaobilaznice LOT 3A.

Od tada za kraće od godinu dana JP Autoceste FBiH je završilo eksproprijaciju zemljišta u koju je uloženo 18 miliona KM vlastitih sredstava.

Ovaj kompleksan projekt povjeren je domaćem Konzorciju: Euro-Asfalt i ŽGP. Ugovor za izgradnju, vrijedan 36,8 milona KM s PDV-om, također je finansiran vlastitim sredstvima.

Svečanost otvorenja autoceste na Sarajevskoj zaobilaznici bit će održana večeras u 20 sati na autocesti A1 u blizini vijadukta Vlakovo.

Fena.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.