“Važno je ko je ubica, ali više nas zanima ko je nalogodavac! Ko je i zašto upućivao naredbe na ruke Sebije Izetbegović?”


Advokat porodice Memić, Ifet Feraget bio je sinoć gost ‘Vijesti u 7’ na TVSA, gdje je govorio o istrazi i petogodišnjem traganju za istinom u slučaju ubistva Dženana Memića.

- Marketing -

Između ostalog rekao je da je tačno da “aktivna istraga u ovom predmetu postoji, ali da je teško davati bilo kakve vremenske odrednice” te da je sada jednako važno ko je bio nalogodavac onoga što se desilo.

– Istraga mora biti odgovarajuća, usklađena sa okolnostima slučaja i ako je moguće odvesti nas do počinilaca. Naravno da nas zanimaju ubice, ali nas više zanima ko je nalogodavac, ko je onaj ko je dozvolio da kompletan sistem blokira – rekao je Feraget.

Govoreći o odgovornosti menadžmenta KCUS-a u ovom slučaju, naveo je:

– KCUS nije ustanova registrovana za provođenje medicinskih vještačenja. Stoga Tužilaštvo BiH mora utvrditi ko je i zbog čega upućivao naredbe na ruke Sebije Izetbegović… Istraga koju vodi Tužilaštvo služi tome da se utvrdi ko je nalogodavac ometanja istrage. Ovo je istaga o istrazi.

Feraget je rekao i da se danas javno zahvalio dr. Kemalu Dizdareviću “što je čovjek, što je u svojoj analizi bio decidan kada je rekao da medicinska dokumentacija potvrđuje da Alisa Mutap nema potresa mozga, a bez toga nema amnezije”.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano