18.5 C
Kakanj
Ponedjeljak, 26 Jula, 2021

VAŽNE INFORMACIJE: Ako putujete u Hrvatsku za vikend, ovo biste trebali znati

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


Povremene kolone i zastoji mogući su u blizinama odmorišta, na naplatnim postajama te na graničnim prijelazima na ulasku u Hrvatsku.

Pojačan je ulazak ličnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom, a izlazak na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom. prenosi “Novi“.

Zbog održavanja triatlona cesta (ŽC 5051) kroz Preluk (Rijeka) bit će zatvorena danas od devet do 20:30 sati. Sjevernim trakom saobraćajnice između stanice za tehnički pregled vozila i Opatijskog zavoja vozit će se jednosmjerno.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetuje se svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tokom dana kada temperature dosežu svoj maksimum, poručili su iz HAK-a.

Tokom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tokom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć, navode iz HAK-a.

Prema jutrošnjim informacijama iz BIHAMK-a, pojačan promet vozila bilježi se na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša, kao i na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Doljani, Rača, Karakaj, Deluša i Zupci.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. prenosi “Novi“.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO