Vatra guta kamione, odjekuju eksplozije, autocesta blokirana

0

Na autocesti A3, nedaleko od odmorišta Ježevo sudarilo se nekoliko vozila nakon čega su se zapalili, a na kamionu odjekuju detonacije. Gust dim suklja na autocesti, a promet je u potpunosti zatvoren.
 
Nedaleko od odmorišta Ježevo na autocesti A3 oko 16 sati sudarilo se više vozila. Iz PU zagrebačke kažu da još nemaju informacija o nesreći ni ozlijeđenima te da je postupanje u tijeku.
 
Prema neslužbenim informacijama radi se o dva teretna vozila te dva automobila.
Prolazili smo suprotnim trakom i vidjeli gust dim, kad smo došli bliže, prizor je bio šokantan – ispričali su nam čitatelji. 
 
Kako se doznaje, na jednom kamionu koji je u plamenu su bačve koje stalno detoniraju, što otežava gašenje.
 
– Među prvima sam došao blizu mjesta nesreće, vozio sam iz suprotnog smjera. Kolega iz prvog kamiona me zaustavio i vikao da zovem policiju. Nazvao sam 112 i poslije smo pokušali pomoći vozaču trećeg kamiona. Ležao je bez svijesti ali nismo mogli nikako otvoriti vrata jer su počele detonacije. Morao sam brzo otići jer sam i ja vozio cisternu koja se mogla zapaliti, nisam htio riskirati, nadam se da su ga uspjeli izvući na vrijeme. Vozim dugi niz godina i nisam ništa slično doživio, prestrašno – ispričao nam je čitatelj koji je među prvima se našao na mjestu nesreće.
 
Zbog prometne nesreće nastala je velika gužva na autocesti, promet je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima. 
Na snimci se vidi da je u nesreći sudjelovao jedan kamion oznakama turske kompanije Karakus.
 
Iz HAK-a navode da je zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između naplatne postaje Zagreb-Istok i čvora Ivanić Grad, prekinut promet u oba smjera. U smjeru istoka obilazno se vozi preko Rugvice, a u smjeru zapada preko čvora Ivanić Grad (čvor Rugvica-ŽC3070–ŽC3034–ŽC3074–ŽC3041-nerazvrstana cesta Etanska cesta-DC43–čvor Ivanić Grad i obrnuto).
 
Kolone vozila u oba smjera duge su oko 2 km, javlja HAK oko 17.15 sati.
Video pogledajte OVDJE.
24 sata.hr